Pokrenut web portal za "zaštitu interesa potrošača"

Bez autora
Mar 28 2011

Klub potrošača Srednje Bosne pokrenuo je prvi web portal u BiH koji je namijenjen promociji potrošačke kulture i zaštite interesa potrošača s ciljem uvođenja reda u ovu oblast - Ceker.ba. Ekonomska situacija i izuzetno težak položaj potrošača u cijeloj BiH sva udruženja ovog tipa stavljaju u veoma važan, ali i težak položaj u društvu, koji nas tjera ne samo na više rada, nego i na postavljanje novih standarda i kriterijuma kvaliteta u oblasti zaštite potrošača. Oni su predstavili i projekt “Koliko potrošiš, toliko i platiš”, u okviru kojeg je Klub potrošača Srednje Bosne partner Centrima civilnih inicijativa. Ovaj projekat biće sproveden na području Travnika i Zenice. Projekti koji su pokrenuti samo su početak, jer u saradnji sa institucijama, drugim udruženjima i samim potrošačima očekuje se još mnogo posla.

Pokrenut web portal za "zaštitu interesa potrošača"Klub potrošača Srednje Bosne pokrenuo je prvi web portal u BiH koji je namijenjen promociji potrošačke kulture i zaštite interesa potrošača s ciljem uvođenja reda u ovu oblast - Ceker.ba.

“Ekonomska situacija i izuzetno težak položaj potrošača u cijeloj BiH sva udruženja ovog tipa stavljaju u veoma važan, ali i težak položaj u društvu, koji nas tjera ne samo na više rada, nego i na postavljanje novih standarda i kriterijuma kvaliteta u oblasti zaštite potrošača”, rekli su predstavnici Kluba na održanoj konferenciji za novinare u Travniku.

Oni su predstavili i projekt “Koliko potrošiš, toliko i platiš”, u okviru kojeg je Klub potrošača Srednje Bosne partner Centrima civilnih inicijativa. Ovaj projekat biće sproveden na području Travnika i Zenice.

“Projekti koje smo pokrenuli samo su početak, jer nas u saradnji sa institucijama, drugim udruženjima i samim potrošačima očekuje još mnogo posla”, ističu predstavnici Uprave Kluba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik